Sammanfattning

Flugfisketset med fokus på kustfiske. Här har vi byggt ett långkastande flugfiskeset runt Guideline LPX Coastal flugspöt  och Guideline Coastal Evolve Fluglinan. Den perfekta combon för havsöringsfisket på kusten, och flugfiske med större streamers i rinnande vatten.

Produktinformation

Guideline LPX Coastal / Coastal Evolve Flugset

Kanske vårt mest topptrimmade flugfisketset för havsöringsfiske! Gudiline LPX Coastal spö tillsammans med Guideline Favo Flugrulle och Coastal Evolve linan ger en combo helt utan kompromisser.
Vi har även lagt med Fluorocarbon tafs från Vision för att komplettera paketet. Du väljer enkelt densitet på fluglinan mellan Flyt, Slow Intermediate och Fast Intermediate. Matcha sedan med den tafsdimension som passar ditt fiske.

Läs mer om produkterna som ingår i flugfiskesetet här nedanför:

Guidline LPX Coastal

I ett komplext axiellt mönster (CAP) placeras sedan dessa prepreg-skikt i olika vinklar i förhållande till varandra för att maximera styrka och stabilitet i alla riktningar. Egenskaperna och de tekniska specifikationerna för materialen som används i dessa spön är nästa nivå upp från de som används i vår banbrytande Elevation-serie.
LPX Coastal har spektakulär prestanda och styrka trots en otroligt låg vikt.

Vi har suttit ihop set med tre spön i den här serien och matchat de med linor för bästa kastegenskaper. Läs nedan vad Guideline skriver om respektive spö.
9'3" #5 & #6:
De perfekta verktygen för användning lugna dagar på kusten eller i skyddade vikar där du behöver presentera små räkor och andra mindre flugor till skygg, kryssande havsöring. Spöna har en kvick och responsiv aktion som sätter smala, fina linbågar men som ändå klarar av tunnare spetsar tack vare sin känsliga och välbalanserade topp.
9'3 #7:
Allroundspö för kustfiske runt om i Europa. Dessa spön är byggda för att hantera större flugor, mer  vind och sjunklinor samt shooting heads om det skulle behövas. Med sin låga swing-weight och fina kontakt mellan topp och bottendel gör dem till ett nöje att kast och fiska med under långa pass. Aktionen är snabb, men med bibehållen känsla och laddning ner i den nedre trededelen av klingan när det krävs.

Guideline Coastal Evolve Fluglina

Guideline Coastal Evolve fluglinan en tydlig och förbättrad uppgradering jämfört med den mycket populära föregångaren.

Klump - Coastal Evolve har något mer massa i den främre delen av klumpen för att enklare vända över flugor i hård vind, något som inte är helt ovanlig vid kustfiske. Den här formen på klumpen gör det även lättare att kasta flugor som är förtyngda, bulkiga eller är stora.

Skjutlina - Till skillnad från den tidigare Coastal fluglinan har man nu på denna fluglinan förlängt baktaperingen mellan klumpen och skjutlinan. Detta ger en lina som är enklare att kontrollera när man håller mycket lina i luften.  Den förlängda baktaperingen i kombination med en tunnare skjutlina ger flugfiskaren en fluglina som är lättare att kasta längre med.

Guideline Favo Flugrulle

Dessa högteknologiska flugrullar är inspirerade av designelement från våra premiumrullar Fario LW och VOSSO. Vi har gett varje rulle enskilda egenskaper som passar bäst för dess syfte och för att få dem att matcha spöna som de olika modellerna är anpassade för.
En del av designen är unik och kan endast uppnås av med hjälp av formgjutning, där rullarna produceras med hög precision och sedan CNC-behandlas innan den avslutande finishen appliceras.
Visa mer Visa mindre

Specifikationer

Relaterade Reportage & Guider

Det finns ännu inga blogginlägg kopplade till denna artikel.

Recensioner

Läs alla recensioner Stäng
Inga recensioner ännu.
Spara

Ingår i produktserien:

Se hela serien