Linkorgar

Linkorg - det enkla med mycket värdefulla hjälpmedlet som håller koll på din fluglina. Du minimerar trassel på fluglinan, förlänger dina kast och den motverkar att du trampar och skadar linan samt att den förhindrar att fluglinan fastnar i buskar, runt stenar eller i botten. 

Längre kast och mindre trassel
Linkorgens kanske mest uppskattade uppgift är att minimera trassel och förlänga dina kast. 
Tack vare att fluglinan ligger i linkorgen och inte på marken så glider den lättare upp mot spöringarna och därav kan du få längre kast. Alla typer av linkorgar är gjorda med olika sorters piggar på insidan, dessa ser till att fluglinan fördelas i linkorgen och därav trasslar mycket mindre. 

Linkorgen är ett enkelt med mycket bra hjälpmedel som håller linan borta från smuts och vassa stenar på marken. Linkorgen ger dig som flugfiskare mer tid till fisket och mindre tid till att lösa trassel på fluglinan. 

När du använder en fluglina förlänger du även livslängden på din fluglina. Linkorgen motverkar att du trampar, klämmer eller på annat sätt skadar din fluglina. Du slipper även smuts och grus som lätt fastnar i fluglinan. 

‘‘
Visa mer Visa mindre