Skjutlinor

Fluglinor - Skjutlinor
Det finns två olika typer av skjutlinor, med coating och utan coating. Valet av skjutlina är viktigt beroende på vilka linor du ska fiska med och den påverkar också framför allt längden på kasten. En skjutlina som är för tunn i förhållande till linan du använder, ger för hög linhastighet med trassel som följd. Eller så sträcker inte skjutlinan ut ordentligt. En lina som har för tjock diameter i förhållande till klump vikt ger således kortare kast.

Skjutlinor med Coating:
Ger en mjukare överrullning och presentation av klumpen. Eftersom linan flyter så fungerar den bra till sjö/kustfiske när man vadar, eller i stilla/långsamt flytande vatten. Ger i regel kortare kast och mindre trassel än en skjutlina utan coating.

Skjutlinor utan Coating:
Har en hård och glatt yta vilket ger överlägsna egenskaper då det gäller bra skjut och långa kast. Denna kräver dock att man sträcker på den i början av fisket.

Med Coating
Dessa linor ger en mjukare överrullning och presentation av klumpen. Eftersom linan oftast flyter så fungerar den bra till sjö/kustfiske när man vadar, eller i stilla/långsamt flytande vatten. Skjutlinor med coating finns även i intermediate för den som önskar det.

Ger i regel kortare kast och mindre trassel än en skjutlina utan coating. Dessa linor är också lättare att hantera för den som är ovan.

Utan Coating
Har en hård och glatt yta vilket ger överlägsna egenskaper då det gäller bra skjut och långa kast samt att de skär bättre genom vattnet när du drillar fisk. Dessa linor kräver dock att man sträcker på den i början av fisket och kan upplevas svåra att hantera för den som är ovan.

‘‘
Visa mer Visa mindre
Kategorier
Filter
Produkter